четвер, 10 листопада 2011 р.

Мікропротезування зубів і безметалова кераміка

Безметалова кераміка 

Поряд з металокерамікою широко застосовується також технологія виготовлення зубних коронок з безметалової кераміки. Такі зубні коронки, виготовляються з керамічної маси, яка відрізняється максимально естетичним зовнішнім виглядом, зберігаючи високі функціональні властивості, необхідні для здійснення жувальних навантажень.Головною відмітною характеристикою безметалової кераміки є "живий блиск». Зовнішній вигляд таких зубних коронок практично не відрізняється від природних зубів. Слід зазначити, що зубні коронки з безметалової кераміки коштують більше, ніж коронки з металокераміки, так як цей різновид незнімних протезів виробляється за допомогою високотехнологічного і дорогого устаткування. 

Мікропротезування - один з найбільш інноваційних і перспективних методів протезирование зубов. Суть його - у відтворенні зруйнованої частини зуба з кераміки. Матеріал, який використовується для мікропротезування, дає можливість відновити форму, колір, фактуру, прозорість, блиск, а також стійкість, як у натурального зуба.Існують такі мікропротез, як «вкладка», «накладка», а також «вінір», що представляє собою накладку на передню частину зуба. Ці види мікропротезів можуть як доповнити, так і замінити класичне пломбування зубів. 

Вкладки

При незначному руйнуванні жувальних зубів стоматология киев рекомендує зберегти тканини зуба і замість зубних коронок встановити вкладки. Ця технологія має назву - мікропротезування за допомогою вкладок. Зовні вкладка, що виготовляється з міцної безметалової кераміки, не відрізняється від природних тканин зуба і прослужить набагато довше, ніж класична пломба. 

Вініри

Відновлення естетичного вигляду передніх зубів здійсненно за допомогою керамічних вінірів, що представляють собою тонкі накладки, приклеюються на передні зуби. 

Виготовлення та встановлення вінірів.

Лікар-стоматолог знімає з пошкоджених або естетично непривабливих зубів зліпки і відправляє їх у спеціальну лабораторію. Потім готовий вінір за допомогою цементу кріпиться на попередньо опудало зуб. Таким чином приховати недоліки зубів можна за відносно швидкий час, що дуже зручно для тих пацієнтів, яким постійно необхідно спілкуватися з іншими людьми. Колір і форма вінірів підбираються в індивідуальному порядку.
Слід зазначити, що корекція вініра можлива лише до моменту його фіксації.

У загальній складності для усунення дефектів достатньо всього лише два відвідування стоматолога.

Використання винірів доцільно в наступних випадках:

- При наявності вроджених дефектів емалі; 
- При зміні кольору зуба (в результаті неправильного лікування каналів);- При потемнінні пломб;- При наявності невеликих проміжків між зубами; 
- При порушенні цілісності зуба шляхом стирання або ж відколу.

Немає коментарів:

Дописати коментар